Troubleshooting DevToolsActivePort file doesn't exists

The recorder is crashing with the error Operation failed please try again.

In the agent logs you can see the error message Caused by: org.openqa.selenium.WebDriverException: unknown error: Chrome failed to start: crashed. (unknown error: DevToolsActivePort file doesn't exist)

The Agent logs can be found in the Agents tab > click on the 3 dots in you agent bar > download logs. See gif.

This can happen in several scenarios:

Chrome version mismatch

TestProjects support Chrome versions 77 and newer, make sure the Chrome version installed on your machine (including other users) is suitable. You can find the Chrome version by navigating tochrome://version/ in the browser and looking at the first line

To update Chrome go to the 3 dots next to the profile icon on the top toolbar > help > About Google Chrome

Running Agent as administrator

The Agent is running as administrator. Running and installing the Agent should be as regular user, not as administrator.

Missing debug configuration for Windows

If the above options didn't solve the issue go to C:\Users\<username>\AppData\Roaming\TestProject\Agent and add a file called debug-configuration.json with the content

{ "tp.config.chrome.no.sandbox" : "true" }

Antivirus is blocking the recorder and tests

In case you are using Quick Heal antivirus you need to disable browser sandbox. Open Quick Heal Total Security dashboard and go to Protection and select Browser Sandbox

And turn browser sandbox off by toggling the the on/off switch

‚Äč